Exempelsida

Ny arbetstid för leg. kiropraktor Stephan Szöllös

Från och med nästa torsdag 5 september och framåt kommer Stephan att jobba med start kl 07.00 och även jobba över lunch mellan 12.00-13.00. Så starta dagen på bästa möjliga sätt och bli justerade innan arbetsdags eller i anslutning till lunchen! Tid kan bokas på 054-100584, lättast mellan 08.00-12.00. Välkomna!

Facebook

Nu finns vi på Facebook! Besök oss gärna!

Gå- och löpträna för bättre höfter

Vid granskning av flera undersökningar med över 90 000 deltagare har det kommit fram att både löpning och gång minskar risken för förslitningsförändringar i höftleden och konsekvent risken för att behöva genomgå en höftleds operation. Se närmare i Med Sci sports Exerc, 2013 Jan30

Karlstads Kiropraktorklinik får bra kritik!

Karlstads Kiropraktorklinik får bra kritik!Vi är mycket glada och stolta över att ni som besökt oss har på en 7-gradig skala, där 7 är bäst, gett oss medelbetyget 6,5 i en kvalitetsmätning! Betygsättningen varierade mellan 6 som lägst och 7 som högst. Det som efterfrågades var upplevelsen av kompetens och empati, förtroendet för oss, kvaliten på den information som vi gav samt om benägenheten att rekommendera oss till andra.

Manuell terapi för migrän

Migrän kan minskas lika bra med kiropraktik, massage och sjukgymnastik som förebyggande medicin. Alexander Chabi är kiropraktor och sjukgymnast på Atlaskliniken i Oslo. Han är också forskare med koppling till ”Head and Neck Research Group” vid Akershus Universitetssjukhus i Lörenskog. Tillsammans med Michael Björn Russel, professor i neurologi, arbetar han på att dokumentera effekterna av kiropraktik för migrän. Se mera på: http://www.lkr.se/images/stories/Dokument/manual%20therapies%20for%20migraine.pdf

Träning och manuell behandling bättre än kirurgi för axelproblem

En ny dansk utvärdering av kirurgisk och icke-kirurgisk behandling av några vanliga axelproblem visar att operation inte ger bättre resultat än konservativ behandling. Professor Jan Hartvigsen vid Syddansk Universitet: ”För de vanligaste skulderproblemen, de såkallade ”impingement” eller ”rotator-cuff” syndrom, verkar en ikke kirurgisk behandling bestående av träning och manuel behandling vara lika effektiv som kirurgi samtidigt som det är mycket billigere och troligen medför färre biverkningar.” Läs mera och se hela rapporten via länken nedan: http://www.danskkiropraktorforening.dk/Global/Forskning%20og%20kvalitet/MTV_af_kirurgisk_behandling_af_skulderlidelser_2011%5b2%5d.pdf

Att inte få ont i ryggen igen.

Att inte få ont i ryggen igen.När man får ont i ryggen kan muskelmassan vid ryggraden förtvina med över 30% i stort sett omgående. Att återhämta sig från värken betyder dock inte att man återhämtat sig i muskulaturen eller att ryggens funktion är återställd. Detta är huvudskälet till att så många återfaller i ryggbesvär. Det är också varför vi på kliniken så ofta rekommenderar fysisk träning samt kontroll av ryggfunktionen -även efter att värken har gått över. Förra helgen deltog vi i en mycket bra kurs om hur man åstadkommer stabilitet mellan kotpelarens enskilda kotor. Kursledaren var klinikchefen för en av världens större rehabcenter inom kiropraktiken Laney Nelson, Logan College of Chiropractic i USA. Kursen bidrog till att vi kan erbjuda bra behandling och rehabilitering för att minska återfalls risken men samtidigt bättre hälsa generellt. På bilden får Jakob Petersen (som tidigare arbetade på Karlstads Kiropraktorklinik) behandling av Laney Nilsson.

Röntgenmöjlighet

Karlstads Kiropraktorklinik har slutit ett avtal med röntgenkliniken på Karlskoga Lasarett dit vi kan remittera patienter för undersökning. Detta har vi gjort sedan Landstinget i Värmland tagit bort vår möjlighet att remittera våra patienter till subventionerad röntgen som vi haft sedan 1991. Vi anser att det är viktigt ur patientsäkerhetssynpunkt och att vi kan erbjuda de patienter som behöver röntgen en snabb undersökning. Den sker normalt inom en vecka. Patienten får själv stå för kostnaden, vilken normalt är 610:-. Vissa undersökningar kan kosta något mer. Vi tror dock att kostnaden uppvägs av tillgängligheten. I vårt landsting är väntetiden för skelettröntgen ca två månader.

Skandia Privatvårdsförsäkringar

Karlstads Kiropraktorklinik ingår numera i Skandias nätverk för privatvårdsförsäkringar. Du som har försäkring måste ha en hänvisning från läkare och en rekvisition från sjukvårdsplaneringen på Skandia.

karlstadskiropraktorklinik

Följ oss på

Öppettider

 • Mån-Tors
  08:00 - 12:00
  13:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 12:00
 • Helgdagar
  Stängt

Samarbetspartners