Första besöket hos kiropraktorn

Din kiropraktor hämtar dig i väntrummet och tar med dig in på ett konsultationsrum, där du får berätta varför du kommit till kliniken. Kiropraktorn tar också en noggrann sjukdomshistoria där du bland annat får berätta om vad du har för eventuella besvär, -medicinering, -sjukdomar, -tidigare skador mm.

Därefter görs en grundlig kiropraktisk undersökning där man utvärderar rörlighet och annan funktion i rörelseapparaten. Vidare gör man en fullständig neurologisk och ortopedisk undersökning. Om en röntgen eller annan undersökning behövs remitterar vi dig till sådan undersökning.

Till slut får du ta del av resultaten, och en arbetsdiagnos.  Du får då även ett förslag till åtgärder.

Syftet är att förbättra din funktion, minska dina symtom, och slutligen se till att det håller sig bra för att du skall återfå hälsa och må så bra som möjligt genom livet. Behandling hos kiropraktorn innebär oftast att de låsningar du har i nacke, rygg eller bäcken justeras. Det är mycket specifika rörelser av dina leder som kiropraktorn oftast utför med sina händer.

Du kommer också att få förslag till åtgärder som du själv kan göra för att ta ett eget ansvar för din hälsa läka på ett naturligt sätt.

Det är vanligt att man efter de första behandlingarna kan få lite mer värk. Detta är inget farligt utan en normal reaktion. Annars är biverkningar av behandling hos kiropraktorn som regel milda och snarare positiva än negativa. Ta gärna en liten promenad direkt efter behandling innan du sätter dig i bilen och tänk på att inte bära tungt eller ojämnt t.ex. en tung handväska.

karlstadskiropraktorklinik

Följ oss på

Öppettider

 • Mån-Tors
  08:00 - 12:00
  13:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 12:00
 • Helgdagar
  Stängt

Samarbetspartners