Om oss

Gunnar Arnarson, legitimerad kiropraktor
Gunnar ArnarsonFödd och uppvuxen på Island där han läste ett år vid Islands Universitet innan han påbörjade studier i kiropraktik på Anglo European College of Chiropractic i England. Efter kiropraktorexamen  1989 återvände han till Island för att göra sin AT-tjänst. Därefter arbetade han på en kiropraktorklinik i Reykjavik samtidigt som han startade upp en egen praktik. Hösten 1994 blev det flytt till Sverige för att jobba på Karlstads Kiropraktorklinik.

Vi har som kiropraktorer en unik möjlighet att påverka välbefinnande och hälsa. Inte minst i våra möten med människor, vilket är det som för mig ger arbetet störst betydelse. Kiropraktikens unika syn på rörelseapparatens betydelse för hälsa och ett liv i balans samt våra behandlingsmetoder är dock det som ger oss möjligheten att hjälpa så många. Varje människas livsstil är viktig för resultatet då fysisk- och mental aktivitet samt det vi äter är grundläggande för hur vi kan uppnå hälsa och balans i livet.

Gunnar Runberg, legitimerad kiropraktor
Gunnar RunbergUtbildad vid Anglo European College of Chiropractic där han utexaminerades 1986. Han började därefter arbeta på Karlstads kiropraktorklinik och har tillsammans med Anna-Cari drivit kliniken sedan 1986. Han har sedan tio år varit kiropraktorernas kontaktman gentemot Landstinget i Värmland, avseende kiropraktikens roll inom vården. Gunnar jobbar främst med kiropraktik med neurologisk inriktning och har en vidareutbildning på 400 timmar i neurologi. Han var ordförande för Sveriges legitimerade kiropraktorer 1990-1993 efter att tidigare varit aktiv i organisationens styrelse under tre år.

Han är lika aktiv på fritiden som på arbetet. Han är en hängiven ”friskis- och svettismotionär” och leder gympapass varje vecka.
Han fräser utför slalombackarna vintertid (åker även Telemarkskidor), kör motorcykel och lever båtliv sommartid samt sitter på älgpass i oktober varje år.
Motto: Var delaktig!

Stephan Szöllos, legitimerad kiropraktor
Stephan SzöllosStephan har jobbat som kiropraktor sedan 1999 efter sin examen från Los Angeles College of Chiropractic i USA. Efter att först ha jobbat i Italien i ett drygt halvår började han på Karlstads Kiropraktorklinik i Augusti 2000. Stephans intresseområde inom kiropraktiken är framför allt inom funktionell, förebyggande träning.
Därtill ser han att sunda livsstilsval är en extremt viktig faktor för ett genuint och varaktigt välbefinnande. För att åstadkomma detta anser han att tre områden måste balanseras; rörelse/träning, kost och mental inställning!

På fritiden är han aktiv inom klippklättring, en spännande sport som ger tillfälle till intressanta resor, såväl som att hålla sig i bra trim och att träffa nya människor.
Motto: Hälsa är inte något man bara har, det är något man skapar!

Anna-Cari Runberg, legitimerad kiropraktor
Anna Cari RunbergAnna-Cari utexaminerades från Anglo European College of Chiropractic  i England 1984 och grundade sedan Karlstads Kiropraktorklinik 1985.

Hon har nu jobbat som kiropraktor i 30 år och brinner fortfarande för jobbet med sina patienter. Hon jobbar framförallt med sacrokraniella behandlingsmetoder; en mjukare typ av behandling baserat på uppbalansering av hela ryggen från bäckenet upp till skallbasen samt käkledsrelaterade problem. Hon jobbar även mycket med muskulära behandlingsmetoder och med akupunktur som komplement till sin behandling. Hennes behandlingar passar framförallt  personer som har ont i nacke-skuldror samt har en huvudvärksproblematik.

Att se helheten i en persons problembild är hennes stora intresseområde: ”Jag tror inte på att bara behandla delar av människan utan man måste se till helheten; att skapa en balans mellan kropp o själ , en balans mellan aktivitet och vila, mellan arbetsliv och privatliv och, framförallt, den EGNA insikten om hur man ska leva SITT liv för att uppnå bättre hälsa”.
Själv finner Anna-Cari sin balans i livet genom det goda livet på landet, med promenader i skogen och en passionerad kärlek till sina djur.

Motto: Ge dig tid!

Pelle Gustafsson, massör
Pelle GustafssonPelle är diplomerad massör, utbildad på Axelssons Gymnastiska Institut 1997. Han har drivit egen praktik tills han började arbeta på Karlstads Kiropraktorklinik 2004. Han är mycket idrotts- och naturintresserad och har bland annat sprungit flera maratonlopp!

Ulrika Wennerberg, massör
Ulrika WennerbergUlrika började arbeta på kliniken 2007. Hon är certifierad massör sedan 2006 och vidareutbildad till massageterapeut på Axelsons under 2008.
Hon månar om att ta hand om patientens specifika problem och samtidigt ge en positiv och avslappnande helhetsupplevelse. Hon kompletterar den klassiska massagen med strain och counterstrain, koppningsmassage, revolving och olika typer av stretch.
Ulrika tar hand om sig själv med promenader, jogging, gympa, styrketräning, yoga, en stund på spikmattan och självklart regelbundna besök hos massören.
Ulrika kommer också ut till arbetsplatser och ger behandlingar. Hör av dig om du är intresserad av förslag!

Christer Enblom, akupunktör(Traditionell Kinesisk Medicin)
Christer EnblomChrister Enblom är legitimerad sjukskötare med vidareutbildning inom akupunktur för smärtlindring och har arbetat med det sedan 1997. Intresset för Traditionell Kinesisk Medicin(TCM) har dock alltid funnits och därför har han även studerat ytterligare 3 år på Nei-Jing skolan. Han har dessutom varit i Kina och praktiserat på ett flertal universitetssjukhus. Övriga utbildningar som Christer har är: Certifierad massör, licensierad kostrådgivare och utbildning inom kinesiologi.

Här på Karlstads Kiropraktorklinik erbjuder han huvudsakligen  Traditionell Kinesisk Medicin med framför allt akupunktur. Förutom att han behandlar smärta kan han också hjälpa till med t.ex klimakteriebesvär, PMS, magproblem, migrän, allergier, sömnproblem, rökavvänjning, trötthet m.m.
Fritiden ägnas åt familjen, styrketräning, löpning, skidåkning, och karate. Han är medlem i Karlstad Jazz.

Ann Blomstergren, sekreterare
Ann BlomstergrenAnn har arbetat i receptionen sedan 1997. I receptionen är hon ”allt i allo” så att verksamheten ska fungera både för patienter och kiropraktorer, ett som Ann tycker är ett trevligt och omväxlande arbete.
Ann bor i Karlstad med sin man och katt. På fritiden umgås hon med
familj, barn och vänner och spelar gärna golf.

Sara Lundvall, sekreterare
Sara LundvallSara började på kliniken 2012. Hon trivs med att arbeta med både service och administration som jobbet i receptionen innebär.
Sara bor i Karlstad och på fritiden ägnar hon sig gärna åt träning av olika slag samt umgås med familj och vänner.

karlstadskiropraktorklinik

Följ oss på

Öppettider

 • Mån-Tors
  08:00 - 12:00
  13:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 12:00
 • Helgdagar
  Stängt

Samarbetspartners