Vi på kliniken

Gunnar Arnarson, legitimerad kiropraktor
Gunnar ArnarsonFödd och uppvuxen på Island där han läste ett år vid Islands Universitet innan han påbörjade studier i kiropraktik på Anglo European College of Chiropractic i England. Efter kiropraktorexamen 1989 återvände han till Island för att göra sin AT-tjänst. Därefter arbetade han på en kiropraktorklinik i Reykjavik samtidigt som han startade upp en egen praktik. Hösten 1994 blev det flytt till Sverige för att jobba på Karlstads Kiropraktorklinik.

Vi har som kiropraktorer en unik möjlighet att påverka välbefinnande och hälsa. Inte minst i våra möten med människor, vilket är det som för mig ger arbetet störst betydelse. Kiropraktikens unika syn på rörelseapparatens betydelse för hälsa och ett liv i balans samt våra behandlingsmetoder är dock det som ger oss möjligheten att hjälpa så många. Varje människas livsstil är viktig för resultatet då fysisk- och mental aktivitet samt det vi äter är grundläggande för hur vi kan uppnå hälsa och balans i livet.

Gunnar Runberg, legitimerad kiropraktor
Gunnar RunbergUtbildad vid Anglo European College of Chiropractic där han utexaminerades 1986. Han  började därefter arbeta på Karlstads kiropraktorklinik och har drivit kliniken sedan 1986 i  olika konstellationer. Gunnar jobbar främst med kiropraktik med neurologisk inriktning  och har en vidareutbildning på 400 timmar i neurologi. Han var ordförande för Sveriges  legitimerade kiropraktorer 1990-1993 efter att tidigare varit aktiv i organisationens  styrelse under tre år.

Kroppen har en fantastisk förmåga att läka och fungera optimalt. Det är många faktorer  som påverkar detta; kost, stress, sömn, motion, arbete, relationer, tankar mm. Ryggen är  tätt kopplat till nervsystemet som styr och reglerar kroppens funktioner. En bra funktion i  vår rygg ger också möjlighet till bästa funktion av nervsystemet. Det är kopplingen mellan  kiropraktiken och hur det kan påverka neurologin som fascinerar. Självklart är det viktigt  att se helheten hos människan och framförallt hur man själv kan ta ansvar för sin egen  hälsa.

Han är lika aktiv på fritiden som på arbetet. Han är en hängiven Friskis&Svettis-motionär,  leder spinpass och tränar mycket varje vecka.  Han fräser utför slalombackarna vintertid och lever båtliv sommartid samt sitter på  älgpass i oktober varje år.  Motto: Var delaktig!

Sondre Langli, legitimerad kiropraktor
Sondre Langli är utbildad kiropraktor från Macquarie University i Sydney Australien, där han utexaminerades 2010. Han har även en examen från Saxion University 2007 som fysioterapeut, och han är därmed en av de få som är utbildad både som fysioterapeut och kiropraktor.

Innan han flyttade till Karlstad och började på Karlstads Kiropraktorklinik arbetade han som klinikchef på en större klinik i Oslo i flera år. Han har lång erfarenhet av offentlig och privat sjuk- och hälsovård både från Australien och Norge.

Han har dessutom vidareutbildat sig inom neurologi vid Carrick Institute of Functional Neurology och har speciellt intresserat sig för huvudvärk, yrsel, nacke samt ländryggsproblematik.

Sondre har varit och är fortfarande aktiv inom idrott, och intresserar sig även för idrottsskador. Med utbildning som både fysioterapeut och kiropraktor har han en unik möjlighet att undersöka samt behandla patienter med många verktyg. Han har bland annat varit fysioterapeut och kiropraktor för det norska Davis Cup landslaget i tennis vid flera tillfällen, och behandlat flera toppidrottsutövare i många olika idrotter.

Anna-Cari Runberg, legitimerad kiropraktor
Anna Cari RunbergAnna-Cari utexaminerades från Anglo European College of Chiropractic i England 1984 och grundade sedan Karlstads Kiropraktorklinik 1985.

Hon har nu jobbat som kiropraktor i 30 år och brinner fortfarande för jobbet med sina patienter. Hon jobbar framförallt med sacrokraniella behandlingsmetoder; en mjukare typ av behandling baserat på uppbalansering av hela ryggen från bäckenet upp till skallbasen samt käkledsrelaterade problem. Hon jobbar även mycket med muskulära behandlingsmetoder och med akupunktur som komplement till sin behandling. Hennes behandlingar passar framförallt personer som har ont i nacke-skuldror samt har en huvudvärksproblematik.

Att se helheten i en persons problembild är hennes stora intresseområde: ”Jag tror inte på att bara behandla delar av människan utan man måste se till helheten; att skapa en balans mellan kropp o själ , en balans mellan aktivitet och vila, mellan arbetsliv och privatliv och, framförallt, den EGNA insikten om hur man ska leva SITT liv för att uppnå bättre hälsa”.
Själv finner Anna-Cari sin balans i livet genom det goda livet på landet, med promenader i skogen och en passionerad kärlek till sina djur.

Motto: Ge dig tid!

Pelle Gustafsson, massör
Pelle GustafssonPelle är diplomerad massör, utbildad på Axelssons Gymnastiska Institut 1997. Han har drivit egen praktik tills han började arbeta på Karlstads Kiropraktorklinik 2004. Han är mycket idrotts- och naturintresserad och har bland annat sprungit flera maratonlopp!

Ulrika Wennerberg, massör
Ulrika WennerbergUlrika började arbeta på kliniken 2007. Hon är certifierad massör sedan 2006 och vidareutbildad till massageterapeut på Axelsons under 2008.
Hon månar om att ta hand om patientens specifika problem och samtidigt ge en positiv och avslappnande helhetsupplevelse. Hon kompletterar den klassiska massagen med strain och counterstrain, koppningsmassage, revolving och olika typer av stretch.
Ulrika tar hand om sig själv med promenader, jogging, gympa, styrketräning, yoga, en stund på spikmattan och självklart regelbundna besök hos massören.
Ulrika kommer också ut till arbetsplatser och ger behandlingar. Hör av dig om du är intresserad av förslag!

Christer Enblom, akupunktör(Traditionell Kinesisk Medicin)
Christer EnblomChrister Enblom är legitimerad sjukskötare med vidareutbildning inom akupunktur för smärtlindring och har arbetat med det sedan 1997. Intresset för Traditionell Kinesisk Medicin(TCM) har dock alltid funnits och därför har han även studerat ytterligare 3 år på Nei-Jing skolan. Han har dessutom varit i Kina och praktiserat på ett flertal universitetssjukhus. Övriga utbildningar som Christer har är: Certifierad massör, licensierad kostrådgivare och utbildning inom kinesiologi.

Här på Karlstads Kiropraktorklinik erbjuder han huvudsakligen Traditionell Kinesisk Medicin med framför allt akupunktur. Förutom att han behandlar smärta kan han också hjälpa till med t.ex klimakteriebesvär, PMS, magproblem, migrän, allergier, sömnproblem, rökavvänjning, trötthet m.m.
Fritiden ägnas åt familjen, styrketräning, löpning, skidåkning, och karate. Han är medlem i Karlstad Jazz.

Ann Blomstergren, sekreterare
Ann BlomstergrenAnn har arbetat i receptionen sedan 1997. I receptionen är hon ”allt i allo” så att verksamheten ska fungera både för patienter och kiropraktorer, ett som Ann tycker är ett trevligt och omväxlande arbete.
Ann bor i Karlstad med sin man och katt. På fritiden umgås hon med
familj, barn och vänner och spelar gärna golf.

Sara Lundvall, sekreterare
Sara LundvallSara började arbeta i receptionen på kliniken 2012. Hon tycker om det ständiga mötet med nya människor som arbetet innebär.

Sara bor med sin dotter i Karlstad och hennes största intresse är elektronisk musik. På fritiden umgås hon med nära och kära, är ute i naturen samt tränar, då främst danspass.

karlstadskiropraktorklinik

Följ oss på

Öppettider

 • Mån-Tors
  08:00 - 12:00
  13:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 12:00
 • Helgdagar
  Stängt

Samarbetspartners